مردم گناباد یاد و خاطره آیت اله هاشمی رفسنجانی را گرامی داشتند.

خبر غیر منتظره، ناگهانی و بسیار حزن انگیز بود. همه مبهوت شدیم و در مصیبتی عظمی ملتی و جهان اسلام سوگوار شد و به عزا نشست. آری خبر این بود مردی بزرگ، مردی روحانی، مردی از تبار صالخین، مردی از تبار سابقون انقلاب، مجاهدی نستوه از پیشروان مجاهدت علیه رژیم ستم شاهی و نهضت امام خمینی (ره)، مرد لحظه های سرنوشت ساز انقلاب و دوران پرفراز و نشیب آن، یار و یاور امام (ره) و مقام معظم رهبری به ملکوت اعلی پیوست.
اما هاشمی همانگونه که مقتدایش و امام راحلمان گفته است: هاشمی زنده است تا نهضت زنده است.
و همین بس که مردم قدر شناس ایران اسلامی با تشییع و وداع شایسته با آیت اله هاشمی رفسنجانی نشان دادند که هیچگاه مجاهدت ها و فداکاری های او در عرصه های مختلف و حساس و همچنین بسط و گسترش آموزش عالی در سرتاسر کشور با تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و در یک کلام شناسنامه انقلاب را فراموش نخواهند کرد و اندیشه های ناب و خالص او، دلیری و رشادت های غیورانه و غیرتمندانه این مجاهد خستگی ناپذیر تا ابد و یاد پرافتخارش بر صفحه ی سپید روزگار و در تاریخ اندیشه ها با عزت و عظمت و ابدی و سرمدی خواهد ماند.

مردم ولایت مدار و همیشه در صحنه گناباد هم در غم از دست دادن آیت اله هاشمی و در رحلت ملکوتی یار همیشگی امام راحل و مقام معظم رهبری به سوگ نشتند.
مردم عزادار و قدرشناس شهرستان گناباد نیز در مراسمی که به همت فرماندار، امام جمعه، نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی گناباد در محل مسجد و مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شد در غم ارتحال ملکوتی هاشمی برزگ به سوگ نشستند.
در این مراسم که با حضور گسترده و با شکوه اقشار مختلف مردم، ائمه جمعه گناباد، کاخک و خضری، روحانیون و طلاب حوزه های علمیه گناباد و بیدخت، هیات رئیسه، کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی گناباد، فرماندار، مسئولین و کارکنان ادارات و نهادهای دولتی، دانشگاه ها و مراکز اموزش عالی، نیروهای نظامی و انتظامی، اصناف و بازاریان برگزار می شد حجت الاسلام مدنی امام جمعه خضری ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این مراسم با شکوه از آیت اله هاشمی رفسنجانی به عنوان یک عالم جلیل القدر و ربانی، یار دیرین امام و رهبری و مفسر قرآن، نام برد و به روح پر فتوح وی درود فرستاد.
مدنی پس از عرض تسلیت این مصیبت بزرگ به محضر امام زمان (عج)، مقام معظم رهبری، خانواده محترم آیت اله هاشمی و مردم گناباد، در سخنانی به شخصیت مثال زدنی و خصوصيات بارز اخلاقي مرحوم هاشمي پرداخت.
وي در بخش دیگری از سخنان خود آیت اله هاشمی را فردي اگاه به مسايل زمان و مديري توانمند در لحظه هاي حساس و پرفراز و نشیب دوران انقلاب و بازوي توانمند رهبري دانست و گفت : هاشمي متعلق به نظام است و دشمنان بدانند ملت ايران اجازه نخواهند داد با تظاهر به دوستي با هاشمي به اهداف هاشمي كه همان اعتدال و وحدت بود ضربه بزنند.
امام جمعه خضری افزود مردم آیت اله هاشمی رفسنجانی را دوست داشته و دارند و خواهند داشت و این مهم و وفاداری را با حضور گسترده خود در مراسم تشییع نشان دادند.
مدني تصريح كرد: بارزترین ویژگی آیت الله هاشمی استقامت و صبر توام با تلاش بود، وی افزود: متاسفانه عده‌ای مطابق میل دشمن، می‌خواستند اتحاد بین مسئولان نظام را از بین ببرند و سعی در القای زاویه گرفتن آیت الله هاشمی رفسنجانی از رهبری و نظام داشتند در صورتی که این دسیسه علیه انقلاب هیچ‌گاه به ثمر نرسید.
تلاوت قرآن، مرثیه سرایی و مداحی از دیگر برنامه های مراسم با شکوه گرامیداشت یاد و خاطره حضرت آیت اله هاشمی رفسنجانی بود که اقشار مختلف مردم گناباد به آن پرداختند و در سوگ او گریستند.