عاشورا دانشگاهی به وسعت تمام عالم، ویژه برنامه های محرم و هفته دفاع مقدس دانشگاه

باز این چه شورش است که در خلق عالم است، باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
بار دیگر محرم از راه رسید و با خود شور حسینی را به همراه آورد، و حال و هوای خاصی را در دل های عاشقان اباعبداله ایجاد کرد. محرم امسال مقارن شده است با هفته دفاع مقدس که یادآور رشادت ها، از خودگذشتگی ها و ایثارگری رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است که خود نشات گرفته از محرم و قیام امام حسین (ع) دارد. عاشورا هم فرآروی ما است، عاشورایی که بزرگترین دانشگاه انسان ساز است دانشگاهی به وسعت تمام عالم، دانشگاهی که آموزگار و استادش حسین (ع ) است و تنها کتابش کلام اله، قرآن مجید و درس هایش، ایثار، اخلاص، شجاعت، مردانگی، حجاب، عفاف، امر به معروف، اخلاص، توحید، از خود گذشتگی و صدها کمالات دیگر می باشد بجز فارغ التحصیلان محرم سال 61 هجری قمری دانشگاه عاشورا، این دانشگاه دانش آموختگان ویژه دیگری هم داشته است. فارغ التحصیلانی که در طول هشت سال دفاع مقدس از جان و مال خود گذشتند و با رشادت های خویش یک تنه در برابر تمام کفر ایستادند و با خون پاک و مطهر خود درخت اسلام، محرم و صفر را زنده نگه داشتند. آنچنانکه قصه پایمردی و رشادت آنان نسل به نسل و سینه به سینه نقل خواهد شد و نام نیکشان تا ابد بر صفحه سپید روزگار با عزمت خواهد ماند و خواهد درخشید.

اما کلاس های درس عاشورا ویژگی هایی  دارد. دانشگاه عاشورا جنسیت و قشر به خصوصی را نمی شناسد، زن و مرد، پیر و جوان، دارا و ندار همه می آیند تا ارادت خویش را به استادش ابراز کنند. در این بین دانشگاه آزاد اسلامی گناباد هم بی نصیب نمانده و سال هاست که توفیقی حاصل شده است، دانشجو، هیات علمی و کارمند و حتی خانواده های آنان در کنار هم می آیند و ارادت و علاقه خود را به آقا اباعبداله الحسین (ع) و دیگر خاندان عصمت و طهارت ابراز می نمایند امید است: که شرمنده نباشیم و از این کلاس و آموزه های آن سربلند بیرون آئیم.
صحیت از محرم و هفته دفاع مقدس است. علاوه بر سیاه پوش شدن داشگاه آزاد اسلامی گناباد، ویژه برنامه های مختلفی همچون قرائت زیارت عاشورا و دعای عهد از روز دوم محرم و اول مهر ماه در محل مسجد دانشگاه، عطر افشانی و گلباران مزار مطهر شهدای گمنام، دیدار با خانواده معظم شهدا، تقدیر از کارمند رزمنده و ایثارگر، از سوی پایگاه مقاومت شهید محمدی ثانی کارکنان، ستاد شاهد و امور ایثارگران، حوزه مقاومت بسیج دانشجوئی پایگاه مالک اشتر، امور دانشجوئی و روابط عمومی واحد گناباد جهت این ایام در نظر گرفته شده است.
در پنجمین روز از ماه محرم و هفته دفاع مقدس پس از زیارت عاشورا و سخنرانی حجت الاسلام یوسفی از فضلای حوزه علمیه قم که در محل مسجد دانشگاه و با حضور هیات رئیسه، کارکنان، فرمانده حوزه شهید باهنر ناحیه مقاومت بسیج گناباد و همچنین مسئول بسیج دانشجوئی شهرستان برگزار شد از خانواده شهید محمدی ثانی اولین شهید دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد تقدیر به عمل آمد. همچنین با اهدای لوح، حجت الاسلام محمد تقوی مدیر گروه معارف اسلامی واحد که از رزمندگان و جانبازان هشت سال دفاع مقدس می باشد مورد قدردانی قرار گرفت.
معاون دانشجوئی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد هم در حاشیه این مراسم و پس از گلباران و عطر افشانی مزار شهدای گمنام دانشگاه، به بیان اهم فعالیت های این حوزه در ماه محرم پرداخت. وی ضمن تسلیت فرارسیدن ماه محرم و شهادت سرور و سالار شهیدان گفت: انقلاب اسلامی ما برگرفته از قیام کربلا و عاشورا است. و از طرفی هر آنچه که داریم اعم از امنیت، استقلال، پیشرفت های علمی و نظامی، آرامش، دانشگاه و تحصیل، مرهون و مدیون خون پاک شهدا و رشادت ها و ایثارگری رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است پس باید نسبت به نهادینه کردن فرهنگ عاشورایی و شهادت و گسترش و ترویج آن در بین آحاد جامعه و بویژه دانشگاه و دانشجویان تلاش مضاعف کرد. که پایبندی و ترویج این فرهنگ، سدی در مقابل توطئه و جنگ نرمی است که دشمنان نظام ایران اسلامی علیه ما براه انداخته اند
وی به برنامه هایی که حوزه معاونت دانشجوئی و فرهنگی برای دانشجویان در نظر گرفته است اشاره کرد و افزود: همه ساله در این ایام برنامه هایی را تدارک می بینیم و امسال هم با توجه به بخشنامه هایی که از سوی معاونت دانشجوئی و فرهنگی دانشگاه ابلاغ شده است و تاکیدی که در جهت حفظ دستاوردهای حماسه بزرگ عاشورا و هرچه باشکوه تر برگزاری مراسم شده است بیش از گذشته در این زمینه سعی و تلاش خواهیم کرد.
معاون دانشجوئی واحد گناباد اضافه کرد: در همین راستا و در وهله نخست، جلسه ای با حوزه هایی که در دانشگاه نقش بیشتری می توانند در امر تبلیغات و اطلاع رسانی داشته باشند همچون هیات های مذهبی دانشجویان و کانون های دانشجوئی، روابط عمومی، بسیج دانشجوئی، امور فرهنگی و اجتماعی و ستاد شاهد و ایثارگران دانشگاه گرفته شد. و مقرر گردید: عمده برنامه های ویژه دانشجویان، در دهه دوم و سوم محرم و در ادامه در ماه صفر برگزار و برپا شود. وی زیارت عاشورا در محل مسجد و مجتمع های خوابگاهی پسران و دختران، مداحی و مرثیه سرایی، دعوت از فضلای حوزه علمیه ترجیحا از مرکز استان و یا حوزه علمیه قم، عطر افشانی و گلباران مزار مطهر شهدای گمنام دانشگاه، برپایی نمایشگاه کتاب و عکس، ارسال پیامک، برپایی ایستگاه صلواتی و... را از جمله مهمترین فعالیت های حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی برشمرد.
معاون دانشجوئی و فرهنگی واحد گناباد به تعامل خوبی که دانشگاه با ادارات تبلیغات اسلامی و فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان در مناسبت های مختلف بویژه مناسبت های مذهبی دارد هم اشاره کرد.